חדשות האקדמייה

אירוע השקת ספר "הצחוק" באלקאסמי
3.3.2018, נערך באקדמיית אלקאסמי אירוע השקת ספר "הצחוק: קובץ מאמרים רב-תחומי בחקר ההומור" בעריכתו של פרופ' אריה סובר, מרצה וחוקר באקדמיית אלקאסמי. באירוע השתתפו חוקרים בכירים מהמוסדות האקדמיים בארץ, מוזמנים, חברי הסגל האקדמי והסטודנטים לתואר מאסטר.
בירך את באי הכנס, ד"ר ג'מאל אבו חסין, סגן נשיא המכללה והעלה על נס את חשיבות ההומור בשדה המחקר והשלכותיו על שדה החינוך. כמו כן , הדגיש את הצורך בשילוב ההומור בקורסים הנלמדים באקדמיה ומחוצה לה כמו גם בתוכניות הלימוד בדיסציפלינות השונות. ד"ר ג'אמל אבו חסין, ציין שאקדמיית אלקאסי היא המכללה לחינוך היחידה בארץ שבה לומדים הסטודנטים קורסים בתחום שילוב הומור בחינוך ובהוראה הן ברמה התיאורטית והן ביישום בשדה החינוכי.
בהמשך האירוע הרצתה ד"ר ליאת שטייר-לבני מהאוניברסיטה הפתוחה ומכללת ספיר על ייצוגים הומוריסטיים אלטרנטיביים של ייצוג השואה בתקשורת. פרופ' רפי מן מאוניברסיטת אריאל, חוקר תקשורת והיסטוריון סקר את חדירת ההומור לשיח הפוליטי לאורך שנות המדינה וע היום, והשימוש שעושים פליטיקאים בכלי זה כדי לקדם את האינטרסים שלהם. סיכם פרופ' אריה סובר וסקר את פרקי הספר והחוקרים שנטלו חלק בכתיבתו בתוכם מבכירי חוקרי ההומור בעולם. כמו כן תיאר את תרומתו של הספר למאגר המחקרים בשפה העברית בחקר ההומור והצחוק שהולך ונבנה והופך להיות משמעותי הן לציבור המשכיל והן לעוסקים בתחומי המדע בדיסציפלינות השונות באקדמיה.
במהלך, נערך דיון פורה על תכני המאמרים וההרצאות. אחת התכניות העתידיות שהגה פרופ' סובר בתום האירוע הוא להומיא קול קורא לספר בינלאומי ראשון מסוגו שכותרתו "הומור בחברה הערבית".