קורסי אפסון – תשפ''א

הקורס משתתף בתוכנית "אפסון לתואר שני" של החינוך.

הכרה אקדמית:
הקורס מוכר לגמול של 30 שעות ב "אופק חדש" וב "עוז ותמורה".
הקורס מוכר גם במסגרת תוכנית " אפסון לתואר שני":
הלומד יזוכה ב 1 נ"ז במידה שיחליט ללמוד לתואר שני. בהתאם לנהלי התוכנית.

הוראה ולמידה לתלמידים בהדרה ובסיכון בסביבות עתירות טכנולוגיה- ד"ר עביר ותד
אנו נמצאים בעידן הדיגיטלי אשר משפיע על כל תחומי החיים כולל סביבות ההוראה והלמידה והיחסים הבין אישיים. בקורס נדון במושגי יסוד ובמאפיינים של תרבות המידע והתקשורת במערכת החינוך ובחברה. נושאים אלה יוצגו מהיבטים תיאורטיים ומעשיים בהתייחס להזדמנויות ולסכנות הטמונות בזמינות ובחשיפה לעולם הווירטואלי לצעירים בכלל אך לתלמידים בסיכון בפרט. נערוך דיון על בסיס חומר קריאה, בדילמות המוסריות, החברתיות והחינוכיות המתעוררות סביב הרשתות החברתיות ומרחבי התקשורת. הקורס יאפשר התנסות של הלומדים במודלים פדגוגיים המשלבים סביבות הוראה ולמידה עתירות טכנולוגיה, כולל ביצוע פרויקטים, פתרון בעיות, עבודה שיתופית מתוקשבת וכד'. הקורס יאפשר ללומדים להבנות ולהעשיר את סביבת הלמידה שלהם ושל תלמידיהם ולפתח מיומנויות לגלישה מושכלת ואחראית להם אישית ולסביבתם החברתית. נשקיע מאמץ גם בלמידת שיטות הערכה חלופיות בסביבה עתירת טכנולוגיה.

خطة المساق (סילבוס)- اضغط هنا للمعاينة

للتسجيل اضغط هنا

תקשורת בהוראה בכיתה הטרוגנית ובבית הספר- ד"ר אסמהאן מסרי חרזאללה
תהליך חינוכי הוא בראש וראשונה תהליך תקשורתי. האינטראקציה הבית ספרית מייצרת סוגי תקשורת בין אישית וקבוצתית מגוונים; תקשורת בין מורים לתלמידים, בין מורים להורים, בין מורים לבין עצמם ובין מורים להנהלה. פעילות גומלין זו מתרחשת בכיתה ובין כותלי בית הספר ומשפיעים על העשייה החינוכית והלימודית בכלל. מטרת העל של קורס זה היא טיפוח כשירויות חברתיות ובין אישיות. בין היתר נתייחס לרכישת מיומנויות בתחום ההומור הן בתהליך ההוראה והלמידה והן בתקשורת הבינאישית. זאת, תוך כדי התייחסות לאינטליגנציות המרובות של התלמידים כמו גם לקשיים החברתיים הקוגניטיביים והאישיותיים שלהם. הקורס מיועד לטפח את כישורי התקשורת בין כותלי בית הספר, בתוך צוות המורים וביחסים עם התלמידים וההורים.

خطة المساق (סילבוס)- اضغط هنا للمعاينة

للتسجيل أضغط هنا

المساقات تحسب كنقاط استحقاق (גמול השתלמות למורים)، ويتم الاعفاء من هذه المساقات لمن يلتحق بالدراسة للقب الثاني في كلية القاسمي.

שם קורס

מרצה